X Onze afleveringskosten bedragen €695,- inclusief nieuwe apk, afleveringsbeurt en 6 maand Bovag garantie (auto's > € 4500,-)
Mail ons
info@whlease.nl
Bel ons
+31 (0)541 820 011

4 leasevormen: private, zakelijk, financial en shortlease

Stel, je hebt onze blog over kopen of leasen gelezen, je hebt er even over nagedacht en nu ben je wel benieuwd naar de 4 verschillende leasevormen. Nou, komt dat even goed uit. Want in deze blog leggen we uit wat de verschillende vormen inhouden. We staan stil bij de kenmerken van private lease, zakelijke lease, financial lease en shortlease. 

Private Lease

Wat is zo handig aan private lease? Je betaalt een vast bedrag per maand. Daarom heb je geen onvoorziene kosten. Is dat niet ideaal? Wegenbelasting, verzekering en onderhoud zitten bij dit bedrag inbegrepen. Alleen de kosten voor de brandstof of het opladen van de auto zijn voor eigen rekening. Je leasebedrijf ontzorgt je volledig. Dat houdt bijvoorbeeld ook in dat je auto voor onderhoud thuis wordt opgehaald en teruggebracht en dat vervangend vervoer vanzelfsprekend is.

Zakelijke lease

Qua kenmerken komt deze leasevorm overeen met private lease. Het verschil zit ’m in wie de maandelijkse kosten betaalt. Bij zakelijk leasen komt de rekening op de mat van het bedrijf. En rijd je inderdaad op naam van de zaak, dan hoef je ook de brandstof- of laadkosten niet te betalen. De bijtelling is wél voor jouw rekening. Als je daar meer over wilt weten, dan hebben we daar een mooie uitleg over.

Financial lease

Deze leasevorm is even anders dan de vorige twee. Bij privé en zakelijk leasen blijft de auto eigendom van je leasebedrijf. Heb je gekozen voor financial lease, dan betaal je maandelijks om je auto af te lossen. Hierdoor hoef je niet in een keer een groot budget vrij te maken voor het aanschaffen van een auto. Dat is vooral heel prettig als je voorkeur uitgaat naar een jonge of nieuwe auto. Aan het einde van je contract is de auto jouw eigendom. Dat maandelijkse bedrag is dan niet inclusief onderhoud, belastingdienst en verzekering. Die kosten betaal je nog apart. Net als de brandstof- of laadkosten.

Shortlease

Heb je voor een korte periode een auto nodig? Grote kans dat je dan op websites van reguliere autoverhuurbedrijven kijkt. Maar denk eens aan shortlease. In de meeste gevallen is het veel goedkoper om voor deze vorm van leasen te kiezen. Doorgaans is een minimum contractduur van twee maanden tot een maximum van twee jaar de standaard.

 

Welke vorm van leasen past het best bij jou en je situatie? Mocht je er toch nog niet helemaal uit zijn, of nog vragen hebben, trek dan aan de bel. Wij helpen je wel.