X Onze afleveringskosten bedragen €695,- inclusief nieuwe apk, afleveringsbeurt en 6 maand Bovag garantie (auto's > € 4500,-)
Mail ons
info@whlease.nl
Bel ons
+31 (0)541 820 011

Private Lease FAQ

Over Private Lease

Bij Private Lease huur je een auto voor een langere periode. Hierbij kun je denken aan periodes van 12, 24, 36, 48 en 60 maanden. De auto blijft in het bezit van de leasemaatschappij en aan het einde van de leaseperiode lever je de auto weer in. Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het leasen van de auto. In het leasetarief zitten tevens de kosten voor verzekeringen, onderhoud, wegenbelasting, vervangend vervoer en pechhulp inbegrepen. Je hoeft dus alleen nog maar te tanken!

Welke veranderingen komen er voor de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto's en plug-in hybrides?

Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract.

Hoe kom ik in aanmerking voor Private Lease?

Om in aanmerking te komen voor het leasen van een auto dient er een financiële kredietwaardigheidscheck uitgevoerd te worden. Dit wordt uitgevoerd door EDR Credit Services. Hierbij wordt gekeken naar de draagkracht en betaalmoraliteit van de consument.

Is er sprake van een aanbetaling of borg?

In de meeste gevallen hoef je geen borg te betalen. Afhankelijk van het type voertuig en het door ons ingeschatte risico is het echter wel mogelijk dat wij om een borgstelling vragen. Een aanbetaling inbrengen in het leasecontract is helaas niet mogelijk.

Word ik geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie)?

Wij melden het leasecontract aan bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Het contract wordt voor 100% van de totale leasesom geregistreerd.

Rekenvoorbeeld:
Stel je leaset een auto voor 225 euro per maand, op basis van 48 maanden en 10.000 kilometer per jaar, dan wordt het geregistreerde bedrag als volgt berekend:

48 maanden x 225 euro per maand x 100% = 10.800 euro.

Mocht het voorkopen dat er een betaalachterstand ontstaat dan zijn wij genoodzaakt om na 60 dagen een betaalachterstand te melden bij het BKR. Op deze manier kunnen wij voorkopen dat men als consument te veel schulden krijgt.

Wat kan ik doen bij pech, schade of een ongeval?

Wij hopen natuurlijk niet dat je deze informatie nodig zult hebben. Pech, schade of een ongeval zijn erg vervelend. 

Heb je pech onderweg en kan de auto niet meer rijden? Je kunt dan contact opnemen met A-A- Team (mobiliteitsservice). Je kunt hen bereiken via telefoonnummer: 088-122 1221

Indien er sprake is van een schade of een ongeval, en het voertuig nog kan rijden kun je (samen met de tegenpartij) de voorkant van het Europees schadeformulier invullen of vul digitaal een schadeformulier in via www.mobielschademelden.nl

Indien het voertuig niet meer kan rijden kun je contact opnemen met de  MS Amlin alarmcentrale.  Bel dan met 020-6515989. Ben je in het buitenland? Bel dan met (0031)20 6515989

Aanvullende informatie omtrent schade en ongevallen zijn terug te vinden op de achterkant van de Groene Kaart.

Op welke wijze is het voertuig verzekerd?

Al onze voertuigen worden All-risk (WA & CASCO) verzekerd met een aanvullende schadeverzekering voor inzittenden (SVI). Bij niet verhaalbare schade bedragen de eigen risico’s WA en CASCO maximaal 350 euro per schadegeval. Hierbij is geen sprake van een bonus/malus systeem. Dit betekend dat het verzekeringstarief niet verhoogd wordt na een gereden schade.

Kan ik mijn contract vroegtijdig beëindigen?

Bij tussentijdse beëindiging (na het eerste jaar) kan de opzegvergoeding op twee manieren berekend worden. Wij hanteren vervolgens de methode die voor jou het meest gunstig is. 

De volgende berekeningen worden gemaakt: 

  1. Je betaalt maximaal 40% van de resterende termijnen óf
  2. Je betaalt het verschil van de leasetermijnen tussen de daadwerkelijk overeengekomen looptijd en de ‘nieuwe’ kortere looptijd

Om dit te verduidelijken volgt er nu een rekenvoorbeeld: 

Stel je hebt een leasecontract afgesloten voor 60 maanden en 15.000 kilometer per jaar, waarover je een leasetarief betaalt van 265 euro per maand. Na 48 maanden en 45.000 gereden kilometers besluit je echter dat je het leasecontract vroegtijdig wilt beëindigen. Het leasetarief van de auto bij 48 maanden en 15.000 kilometer per jaar zou 275 euro per maand bedragen. 

  1. Bij berekening 1 betaal je een bedrag van 60 maanden – 48 maanden = 12 maanden resterend x 265 x 40% = 1.272 euro. 
  2. Bij berekening 2 betaal je 48 keer het verschil tussen 275 euro minus 265 euro, te weten 480 euro. 

In dit geval is berekening 2 het meest gunstig. De opzegvergoeding bedraagt in dit geval 480 euro

Einde leasecontract?

Na afloop van het leasecontract lever je de auto in bij autobedrijf Heisterkamp of autobedrijf Wiefferink. Dit kan tijdens de kantooruren, hiervoor dien je echter wel een afspraak te maken. Om een afspraak te maken kun je contact opnemen via 0541-201 715 of via info@whlease.nl

Klachten?

Klachten kunnen ingediend worden per mail naar info@whlease.nl ,via het contactformulier op onze website of per telefoon (0541-820011). Binnen twee werkdagen nemen wij contact met je. Wij streven ernaar de klacht binnen 5 werkdagen naar tevredenheid op te lossen.

Bij blijvend verschil van mening kunt u zich wenden wenden tot de Geschillencommissie Keurmerk Private Lease via https://www.keurmerkprivatelease.nl/paginas/het-keurmerk/detail/ik-heb-een-klacht/