X Onze afleveringskosten bedragen €695,- inclusief nieuwe apk, afleveringsbeurt en 6 maand Bovag garantie (auto's > € 4500,-)
Mail ons
info@whlease.nl
Bel ons
+31 (0)541 820 011

Help! Kopen of leasen?

Een auto kopen of leasen; wat past bij jouw situatie?

Laten we er geen doekjes om winden; geld speelt in een grote rol in de keuze voor leasen of kopen. Heb je de middelen om een nieuwe, jong gebruikte auto of oudere occasion te kopen, dan zet je bij aanschaf je geld om in een andere vorm van vermogen. Eigen bezit kan je verkopen en dat spaarpotje kan je helpen weer een andere auto aan te schaffen.

Heb je geen spaargeld voor het kopen van een auto, maar wel een vast inkomen? Dan is het rijden van die jong gebruikte of nieuwe auto een stuk haalbaarder wanneer je kiest voor leasen. In feite is leasen huren voor een langere termijn. Net als bij het huren van een huis ben je niet de eigenaar, maar ben je wel de enige die er gebruik van maakt. Je kan doorgaans kiezen voor een looptijd van tussen de 12 en 60 maanden. Hoe langer je een contract aangaat, des te lager je maandelijkse kosten. Je betaalt elke maand een vast bedrag en weet precies waar je aan toe bent.

Hoe zit het met onderhoudskosten?

Wanneer het tijd is voor groot of klein onderhoud, hoef je als leaser geen extra geld te spenderen. In het leasebedrag is daar al rekening mee gehouden. Ben je auto-eigenaar, dan zijn je maandelijkse lasten wellicht lager, maar die onvoorziene kosten zijn voor eigen rekening. Ook als je met zorg een fijne occasion hebt uitgezocht en gekocht, kan er toch altijd nog iets mis blijken. En die kosten kunnen vervelend hoog oplopen.

Alle zorgen uit handen

Als je kiest voor full operational of privé lease, geef je alle zorgen uit handen. Jouw leasebedrijf ontlast jou. Taken als het afsluiten van pechhulp of een verzekering liggen niet bij jou. Ook hoef je niet op zoek te gaan naar een autogarage en afhankelijk van je leasecontract, wordt je auto voor onderhoud thuis opgehaald en afgeleverd. Dat gemak scheelt je heel wat tijd.

Heb je enkel een stukje financiering nodig voor je auto, maar wil je verder de voordelen van kopen? Vraag ons dan eens naar de financial lease-mogelijkheden.

Denk aan B.O.S.

Dus als je voor de keuze staat om een auto te kopen of te leasen en je door de bomen het bos niet ziet, denk dan aan dat bos. Letterlijk. We bedoelen B.O.S. Wat is je Budget? Wil je alle zorg uit handen geven en Ontlast worden? Of is het hebben van een Spaarpot gunstiger voor je?

Kom je er toch niet uit, wil je meer informatie op basis van jouw specifieke situatie of wil je graag direct actie ondernemen? Wij helpen je graag op weg: zowel voor zakelijk, privé en financial lease als voor het kopen van een auto. Neem gerust even contact met ons op.

Kopen of Leasen