X Onze afleveringskosten bedragen €695,- inclusief nieuwe apk, afleveringsbeurt en 6 maand Bovag garantie (auto's > € 4500,-)
Mail ons
info@whlease.nl
Bel ons
+31 (0)541 820 011

Schade aan je leaseauto. Wat nu?!

Stel, je cruiset heerlijk in je mooie leaseauto door de stad. De climate control staat op standje ideaal, je favoriete muziek klinkt net zo relaxed als dat je je voelt en je weet: dit is op en top genieten. Totdat… BOEM!! Bij het stoplicht knalt er een van achteren tegen je op. Na alle schrik, gefoeter en frustratie staat je nóg wat te wachten. Het papierwerk en de reparatie. Maar hoe werkt dat eigenlijk bij schade aan je leaseauto?

Aanpak bij schade

Zoals het hoort, vul je na een ongeval als bestuurder een schadeformulier in. Dit formulier krijg je van ons als je een leasecontract afsluit. 

Heb je deze volledig ingevuld? Dan zorg je dat wij deze krijgen. Dit kan per post, ingescand via e-mail of breng ze even bij ons langs als je in de buurt bent. Zodra wij de papieren hebben, maken we een afspraak met je voor de reparatie. Als de auto nog niet bij ons is afgeleverd door een bergingsbedrijf en je kan er niet meer mee rijden, dan komen wij de auto in de meeste gevallen ophalen. Doordat je recht hebt op vervangend vervoer, blijf je mobiel terwijl je auto bij de garage staat.*

Verzekering

Wanneer de afspraak voor de reparatie gepland staat, sturen wij het schadeformulier door naar de verzekeraar. Het is goed om te weten dat er aanspraak gemaakt kan worden op je eigen risico en dat je dus moet betalen. De hoogte van je eigen risico is vastgelegd in je contract. Óf je moet betalen hangt af van wie de verzekeraar als verantwoordelijke aanwijst. In het geval van de botsing bij het stoplicht zal het geheid je achterligger zijn die zijn eigen risico moet betalen.

Total loss

Het kan natuurlijk zijn dat de schade zo flink is, dat de auto total loss verklaard wordt. De kosten van het repareren zijn dan hoger dan de dagwaarde van de auto. In dat geval wordt je lease contract ontbonden en mag je een nieuwe lease afsluiten. Ben je wel even klaar met autorijden? Geen probleem. Je bent namelijk niet verplicht een nieuw contract aan te gaan. 

Als je inderdaad eens dat schadeformulier moet invullen, dan weet je alvast hoe je dat aan moet pakken. Maar mocht je het door alle schrik en frustratie op dat moment helemaal kwijt zijn, geeft ons dan een belletje. Helpen wij je even op weg. Vanzelfsprekend.

Twijfel je hoe te handelen bij schade? Bel ons dan even, dan nemen wij de stappen met je door. Zet voor de zekerheid ons nummer alvast in je contactenlijst, dan hoef je je daar op dat moment niet druk om te maken.

*Heb je een private lease contract? Dan gelden er net even andere regels. In je contract kan je teruglezen waar je recht op hebt. Maar ons bellen kan ook, dan leggen wij het je uit.

schade aan leaseauto

Schade aan je leaseauto is en blijft altijd heel vervelend. En aan dat papierwerk ontkom je simpelweg niet. Of je nou je leasecontract bij ons hebt getekend of niet, de aanpak bij schade is in grote lijnen hetzelfde bij verschillende leasebedrijven. In het geval van deze blog, staan we stil bij hoe wij die grote lijnen bij een zakelijk leasecontract aanpakken.