X Onze afleveringskosten bedragen €695,- inclusief nieuwe apk, afleveringsbeurt en 6 maand Bovag garantie (auto's > € 4500,-)
Mail ons
info@whlease.nl
Bel ons
+31 (0)541 820 011

Zakelijk leasen veel gedoe?

Aannames over zakelijke lease

Aannames over zakelijke lease; ze blijken snel gemaakt. De veronderstellingen die wij geregeld te horen krijgen, zijn niet altijd waar. En dat is jammer. Want als je daar je keuzes op baseert, kan je de mooie kans om te leasen flink mislopen. Daarom geven wij je graag onze kijk op 3 van deze aannames. 

Het is moeilijk om door de toetsing te komen

Wij zeggen juist dat het niet moeilijk is om door de toetsing te komen voor zakelijke lease. Als je jaarcijfers op orde zijn, hoef je je geen zorgen te maken. De enige reden dat je aanvraag tot het leasen van een auto afgewezen kan worden, is wanneer je niet genoeg financiële draagkracht hebt. 

Heb je nog geen jaarcijfers, omdat je bijvoorbeeld net met je bedrijf gestart bent, dan kunnen we je vragen om een omzetprognose van de boekhouder. Zo krijgen wij een indruk van de financiële status van je bedrijf.

Een auto kopen is beter

Je kan een heel debat voeren over deze uitspraak. Maar je kan je beter afvragen: is kopen beter voor mij? Want uiteindelijk hangt het van jouw situatie en voorkeuren af. Mocht je geen financieel administratieve goeroe zijn, dan is het een goed idee om met je boekhouder om de tafel te gaan zitten. Je boekhouder kan je inzicht geven in je financiën en heeft ook kennis over fiscale regels. Heb je de luxe om zowel te kiezen voor het kopen van een auto of het leasen ervan, onthoud dan dit: bij de aankoop van een auto draag je zelf al het risico, bij leasen ontzorgen wij je volledig.

Je moet veel aanleveren

Over ontzorgen gesproken. Nog voordat jij een contract bij ons hebt getekend, beginnen wij daar al mee. Jaarrekeningen van bedrijven zijn via de Kamer van Koophandel in te zien. Die vragen wij op en aan de hand van die cijfers gaan wij na of zakelijke lease voor je is weggelegd. Zijn de jaarcijfers van jouw bedrijf niet gedeponeerd? Dan kan het zijn dat je die even naar ons moet doorsturen. Dus, veel aanleveren? Dat valt reuze mee. Het papierwerk is voor ons in elk geval meer dan voor jou. En wij vinden dat niet erg! 

Overweeg je zakelijk te leasen, of te leasen in welke vorm dan ook, en heb je andere ‘feiten’ gevonden dan hierboven genoemd? Check dan even of dit klopt. Wij geven je graag de juiste informatie. Vanzelfsprekend.

zakelijke lease