X Onze afleveringskosten bedragen €695,- inclusief nieuwe apk, afleveringsbeurt en 6 maand Bovag garantie (auto's > € 4500,-)
Mail ons
info@whlease.nl
Bel ons
+31 (0)541 820 011

3 redenen om als ondernemer juist NIET te leasen

Als ondernemer beginnen met leasen, waarom zou je eigenlijk? Er zijn immers 3 redenen om het juist niet te doen.

Als je ondernemer bent, heb je van de hobby misschien wel je werk gemaakt. Of ben je in een van je interesses gedoken om er je brood mee te verdienen. Is het leasen van een auto of wagenpark dan wel waar je aan wilt beginnen?

1. Liever bezig met andere zaken

Je wilt graag veel tijd besteden aan onderhoud van de bedrijfswagens, zodat je deze tijd niet in je onderneming hoeft te steken. Dat is een mooi excuus om niet bezig te zijn met het werk dat je zo graag doet. Een leasebedrijf dat volledig ontzorgt past dan niet bij jouw manier van timemanagement.


2. Je kickt op variabelen

Ben je als ondernemer ook de eigenaar van je wagenpark, hoe groot of klein die ook is, dan kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Een auto met pech, een medewerker die de autosleutel in een put heeft laten vallen of de onwelkome gevolgen van een olietekort. Het zijn kosten die de ene keer reuze meevallen en de andere keer de pan uitrijzen. Maar goed, onzekerheden zijn jou als ondernemer niet onbekend, dus geen probleem toch? Dat vaste bedrag dat een leasende ondernemer per maand betaalt, zonder onverwachte uitschieters, dat is niet aan jou besteed.


3. Ondernemen in z’n achteruit

Auto’s verliezen doorgaans hun waarde. Dat komt simpelweg omdat ze oud en versleten raken. Wat een auto nog waard is na schade en slijtage wordt restwaarde genoemd. Het geld dat je erin geïnvesteerd hebt, krijg je niet meer terug. Voor ondernemers die alle investeringen zo aanpakken is dit een schot in de roos. En dat maakt restwaarde waardevol. 

Dat zijn dus 3 zeer legitieme redenen waarom je als ondernemer ver weg moet blijven van het leasen van auto’s. Maar goed, niet iedereen is hetzelfde. Dus wil jij wél je tijd steken in je onderneming, kunnen rekenen op vaste kosten en wil jij niks te maken hebben met restwaardes van auto’s? Geef ons dan een belletje. Helpen wij je verder.